امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: المحشى 21/9/2009, 15:01 | |
| بسم الله الرحمن الرحيم
ده وعدى وأنا الحمدلله اليوم ان شاءالله أوفى بيه مش حبدأ بالشكر بس سمى بالله وقول ما شاءالله لما تعملها وتذوقها حبدأ على طول ومش حتاخر بالمقادير: 3 حبات طماطم 1بصله يابسه او 2 بصله خضراء 2 ربطه معدنوس 2 ربطه كزبره ملعقه ونص معجون الطماطم رز ثلث الكبايه اللى بتشرب بيها ماء بهارات"ملح "بس الفلفل الأسود ممنوع.البهارات عباره عن حرارات وقرفه وبس لحم خروف مقطع قطع صغيره أو ممكن تحطى مفروم لو عندك" ملاحظه:لو انعملت بالفروم م تطلع طيبه لازم اللحم يكون مقطع قطع صغيره يعنى على كبر راس اصبعك
[center]اللى ايحب الفلفل الاخضر الحار عادى بتطلع الطعمه مشهيه أكثر بس لانه رمضان أنا حطيت نص القرن 6 حبات كوسى+5 حبات فلفل حلو بتعسليهم وبتجهزيهم بالشكل ده
[center] ملاحظه: اللب بتاع الكوسى م ترميهم لكن حطيهم بقاع الطنجره اللى حنحط فيها الفلفل والكوسى بعد م نحشيهم ولو عندك باقى المعدنوس والكزبره الزوائد يعنى تقدرى اتحطيهم بالقاع معهم يعطوا نكهه حلوهالان نقطع كل المكونات قطع صغيره جدااااااااونضيف عليها البهارات والملح ومعجون الطماطم ونحركها وتكون جاهزه للحشىتوا نحشى ونستف بالطنجره أول حاجه الفلفل وفوقها الكوسى مفيش داعى كل وحده طنجره لوحدها الفلفل والكوسى عادى مع بعضهن ميغيرنش النكهة[center] وتوا بعد م رتبناها بالطنجره انحطولها كوب ماء واحد بس نفس الكوب اللى تشرب منه الميه وانحطها على النار على أصغر راس غاز وبمجرد أنها تبدا تطبخ أنوطى النار على الآخرلعند م اطيب والمده امتاعتها تاخذ بس ساعه تقريبا وبع م اطيب ستفيها بطاجين ودخليها تتحمر بالفرنوهذا شكلها النهائى وصحه وهنا على قلبكم
عدل سابقا من قبل امولة في 9/8/2010, 01:31 عدل 1 مرات | |
|
شمس مشرفة مطبخ أميرتى
الحالة الاجتماعية : متزوجه
عدد المساهمات : 649
النوع :
نقاط : 704
تاريخ التسجيل : 23/04/2010
| موضوع: رد: المحشى 23/5/2010, 05:28 | |
| بموت فى المحشى تسلم ايديكى
| |
|
امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: المحشى 9/8/2010, 01:33 | |
| | |
|