المقادير
ملعقة | زيت زيتون
|
1 | بصلة كبيييييرة مفرومة ( التكة في حلاوة الخلطة البصل الكتير)
|
نصف كيلو | لحمة مفرومة
|
1 باكيت | ورق سمبوسك
|
نصف حزمة | بقدونس مفروم
|
2 ملعقة كبيرة | دبس رمان
|
2 ملعقة كبيرة | طحينة
|
| ملح - فلفل - زعتر - كسبرة ناشفة |
2
التحضير
نحط الزيت علي النار و بعد ما يحمي نحط البصل و نقلب لغاية ما يدبل شوية
بعد كدة نحط الحمة و نقلب و اول ما يبتدي لونها يتغير نحط الملح + الفلفل + الزعتر و نقلب
نسيب اللحمة تعصج عادي
و بعد ما تدخل في السوا نحط دبس الرمان + الطحينة و نقلب
بعد كدة نطفي النار و نحط البقدونس و نقلب
بعد كدة نحط الكسبرة الناشفة
نحط ورقة السمبوسك و في اولها ملعقة من الحشو و نلفها شكل المثلث
لما تقفليها حطي مية علي الطرف علشان مش تفتح في القلي
اقليها في زيت غزير لغاية ما تحمر
و تقدم