منــتــــديــات أمــــــــــــــــــــــــــيــرتــى

يسعدنا عزيزتى الزائرة ..... الانضمام إلى أسرتنا المتواضعة ..... وأن تكونى أميرة من ضمن أميرات المنتدى ..... فاهلا وسهلا بيكى وبتواجدك الجميل معنا
.....

مع تحيات أدارة المنتدى
أمـــــــيرتى



انت معنا ..... احلى ..امــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــيرة
 
الرئيسيةبوابه أميرتىمكتبة الصورالتسجيلدخولمركز تحميلخروج
اهلا وسهلا بيك عزيزتى الزائرة نورتى المنتدى بوجودك الجميل نتمنى ان تسجلى معنا وتكونى اميرة من ضمن اميرات المنتدى وهنكون سعداء بوجودك معنا  اذا احببتى ان تسجلى سجلى وسيتم ارسال رابط التفعيل على ايميلك الخاص واذا لم تعرفى تفعلى الرابط سيتم تفعيلك من خلاال المنتدى فى 24 ساعة ويتم تفعيلك وتكونى عضوة من اعضائنا الكرام نتمنى ان تسعدى معنا فى ظل اسرتنا المتواضعة لكم تحياتى

شاطر | 
 

  طريقه عمل طاجن الرز بالتوم والكبد والقوانص..........................تحفه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شمس
مشرفة مطبخ أميرتى
مشرفة مطبخ أميرتى
avatar

الحالة الاجتماعية : متزوجه

عدد المساهمات : 649

النوع : انثى

نقاط : 704

تاريخ التسجيل : 23/04/2010


مُساهمةموضوع: طريقه عمل طاجن الرز بالتوم والكبد والقوانص..........................تحفه   5/1/2012, 23:14




طريقه عمل طاجن الرز بالتوم والكبد والقوانص..........................تحفه



النهارده يا حبايبى جايبه لكم طريقه عمل طاجن الرز بالتوم والكبد والقوانص

الاول تجيبى الطاجن بتاعك وتجهزيه بعيار الرز بتاعك وتغسلى الرز

وتسيبيه على جنب وبعد كده تجيبى الكبد والقوانص اللى عندك وتقطعيهم قطع

صغيره بس مش قوى معقوله يعنى وتسيبيهم برضوا على جنب وتجيبى بعدها

فين توم او تلاته متوسطين مش كبار قوى وتقطعيهم حتت صغيره وتحطيهم

فى حله واسعه وتحطى عليهم شويه زيت وترفعيهم على النار وتحطى عليهم

الكبد والقوانص و شويه ملح وفلفل اسود مقدار معلقه شاى و تقلبى كويس

قوى وتصفى الرز كويس خالص من ميه النقع وتضيفيه عليهم مع تقليب

كويس خالص ليهم وتغطى عليهم وتوطى النارلمده خمس دقايق فى الوقت ده

تولعى الفرن بتاعك وتعليه علشان يكون سخن قوى وترجعى وتقلبى الرز

وبعد كده تجيبى الطاجن بتاعك وتفضى الرز كله فيه وتعدليه وتضيفى مقدار

كبايه لبن كبيره ولو عايزه تزودى مفيش مشكله وتحطى الملح الكافى للتسويه

وطبعا الفرن جاهز تحطى الطاجن بتاعك وتوطى الفرن جامد خالص من

فوق وتسيبى من تحت عالى بس مش قوى وتقفلى باب الفرن شويه وتسيبى

جزء علشان يكون فى تهويه ولما يغلى الطاجن بتاعك توطى من تحت تبقى

النار زى عين البوتاجاز وهى عاليه وتجيبى كوبايه ميه صغيره وزيت ولو

فى سمن ممكن تحطى وتطلعى الطاجن من الفرن وتجيبى سكينه وتلفيها فى

حروف الطاجن تعملى فيها تهويه وترفعى الرز من فوق لتحت من غير تقليب

ترفعى بس وتخرمى الرز من فوق لتحت بالسكينه وتحطى الزيت بتاعك

والسمن مش شرط انك تقدحى الزيت وتضيفى مقدار الميه اللى معاكى وتردى

الطاجن الفرن لمده خمس دقايق وبعدها تغطيه بغطاء او ورق فويل وتوطى

النار خالص من تحت وبعد تلت ساعه تطفى النار وتسيبى الطاجن فى الفرن

مع فتح الباب اكتر للتهويه لمده ربع ساعه وتطلعيه وبالهنا

والشفا...............




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امولة
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
avatar

الحالة الاجتماعية : متزوجة

عدد المساهمات : 4323

النوع : انثى

نقاط : 5788

الابراج : العذراء

تاريخ التسجيل : 23/07/2009


مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل طاجن الرز بالتوم والكبد والقوانص..........................تحفه   7/1/2012, 12:23

تسلم ايدك ياجميييييييييييييل


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://amirty.ahlamontada.com
شمس
مشرفة مطبخ أميرتى
مشرفة مطبخ أميرتى
avatar

الحالة الاجتماعية : متزوجه

عدد المساهمات : 649

النوع : انثى

نقاط : 704

تاريخ التسجيل : 23/04/2010


مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل طاجن الرز بالتوم والكبد والقوانص..........................تحفه   7/1/2012, 17:59

..............


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل طاجن الرز بالتوم والكبد والقوانص..........................تحفه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منــتــــديــات أمــــــــــــــــــــــــــيــرتــى :: مطبخ أميرتى :: وصفات واكلات-
انتقل الى: