|
| ملف شامل لحلويات العيد المصرية | |
| | كاتب الموضوع | رسالة |
---|
امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: ملف شامل لحلويات العيد المصرية 7/9/2009, 18:01 | |
| ملف حلويات العيدمحتويات الملف:كحك العيد بالبيكنج بودر( بالكوب) كحك العيد بالبيكنج بودر(بالكيلو ) كحك بالعجمية والملبن كحك بالخميرة الفورية(بالكوب) كحك العيد(بالخميرة بيرة ) كحك العيد بالزبادى عجمية (1 ) عجمية (2) غريبة(1) غريبة(2) بتيفور ناعم البتيفور السريع اصابع البتيفور لانكشير سابلية(بالكوب ) سابلية بالكيلو بسكوت الفانيليا بسكوت البرتقال بسكوت اللوز بسكوت عين الجمل بسكوت البندق بسكوت النشادر بسكوت القرفة بسكوت بالقرفة والمكسرات بسكوت جوز الهند بسكوت اليانسون بسكويت لوز بالسميد بسكويت السويسرول العدلية بسكويت بالعسل بسكويت شكلمة اللوز بسكويت بالزبيب بسكويت بالكريمة بسكويت النشادر معمول بالجوز معمول بالتمر
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,
* أوزان بالمعلقة والكوب:10 جرام ملح = معلقة شاى 5 جرام سكر = معلقة شاى 20 جرام سكر = معلقة حلو 20 جرام دقيق = معلقة حلو 37 جرام سكر = معلقة كبيرة 37 جرام دقيق = معلقة كبيرة 37 جرام زبدة = معلقة كبيرة 120 جرام دقيق = فنجان شاى او كوب ماء 150 جرام سكر بودرة = فنجان شاى او كوب ماء 200 جرام سكر سنترفيش= فنجان شاى او كوب ماء 225 جرام ارز= فنجان شاى او كوب ماء 80 جرام جوز هند مبشور= فنجان شاى او كوب ماء 150 جرام زبيب= فنجان شاى او كوب ماء 125 جرام بندق او فول سودانى= فنجان شاى او كوب ماء 200 جرام زبدة= فنجان شاى او كوب ماء 225 جرام سمن او زيت = فنجان شاى او كوب ماء عند استعمال الملعقة تكون ممسوحة عند استعمال الكوب او فنجان الشاى تكون مش مكبوسة وتكون مسطحة
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,
ملحوظة بالنسبة للكحك 1-عشان الكعك يكون ناعم لا زم نبسه كويس قوى وماء العجن مايكونش كتير لأن المياة الزائدة هى اللى بتنشفة و فية ناس كتير فاهمة العكس ان كل ما تحطيله ماء يبقى ناعم وطرى و يستغربوا لما يحطوا ماء و يطلع ناشف. 2- ابقى حطى السمسم ابيض ورشية على وش الدقيق فلما تيجى تصبى السمن المقدوح قوى حينزل على السمسم يحمصة. 3- لما تخلصى الكحك وتحطية فى الصاجات علشان يخمر لما تلاقى الكحكة نشفت تعرفى انها خمرت . 4- ماتتقيديش بمقدار الدقيق اللى مكتوب لان نوعه بيختلف من دقيق للتانى يعنى ممكن ماتستعمليش الكمية المكتوبة كلها وممكن تحتاجى تضيفى دقيق تانى 5-بنستخدم لكل كيلو دقيق علية كوب ماء او كوب ونص ماء لحد ماتلاقى العجينة طرية واتلمت . 6- لما تيجى تنقشى الكحك بالمنقاش وانتى بتنقشى ابقى اضغطى على النقش وارفعى ايدك بالنقشة لفوق علشان السكر البودرة يبقى ثابت جوة النقشة 7- بنستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 كوب سميد. ************************** *طريقة استخدام الخميرة بيرة : فى كوب اضع ملعقة صغيرة خميرة بيرة وقليل من السكر وادوبها بالملعقة الاول ثم اضع كوب ماء دافىء . *************** ملحوظة بالنسبة للغريبهعجينة الغريبة لازم تاخد دعك جامد كل ماتدعك كويس بتطرىوماتظهرش فيها التشققات بعد السوى اذا ذاد السكر فى عجينة الغريبة بتنشف الغريبة علشان كدة بنقلل السكر شوية فى العجينة ولما بتخرج من الفرن وهى ساخنة بنرش عليها بسرعة بالمنخل. ************ ملحوظة بالنسبة للبتيفور1- اذا كنتى عاوزة البتيفور ناعم قوى اعملية بصفار البيض فقط 2- فى عمل البتيفور لاتدهن الصينية بالسمن 3- لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو وننقص2 ملعقة دقيق منه
***************************************** خامات التزوييقشوكولاتة فارمسيل – جوزهند ناعم – جوزهند خشن – الوان صحية – شيكولاتة سايحة بيضاء – شيكولاتة سايحة غامقة – كرز مسكر – فواكة مسكرة – كور البونبون الفضى – قشور اللوز – مكسرات مفرية – قرنفل صحيح – فستق – ملبس ملون – صنوبر – مربى – حلوى الماء ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,
* اولا: الكحك:--------- كحك العيد بالبيكنج بودر(بالكوب) *********************** المقادير:
3كوب دقيق مليان منخول - كوب سمن سايح كوب الاربع ماء او حليب دافىء 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر ذرة ملح نص ملعقة صغيرة رائحة كعك ملعقة كبيرة سمسم
الطريقة:
ينخل الدقيق ويضاف إليه ذرة الملح والسمسم وريحة الكحك والبيكنج بودر يقدح السمن ويضاف إلى الدقيق ويدعك جيدا حتى يختلط السمن مع الدقيق تماماً. نضع الماء الدافئ او الحليب وتضاف إلى العجين و تعجن حتى تكور العجينة وتصبح صالحة للنقش تشكل كور صغيرة ونضغط عليها قليلا لتصبح دائرة صغيرة مرتفعة قليلا من الوسط وتنقش او توضع فى قالب المخصص لأشكال الكحك وتوضع فى صوانى الخبز. ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة وتترك حتى تبرد تماما ويرش عليها السكر البودرة عيد سعيد ’,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
كحك العيد بالبيكنج بودر(بالكيلو)*********************** المقادير:
كيلو دقيق -2 كوب سمن كوب حليب - 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 2 ملعقة صغيرة رائحة كعك 2 ملعقة كبيرة سمسم ذرة ملح للحشو: عجمية او ملبن او مكسرات محمصة
الطريقة
يخفق السمن بالمضرب حتي ينعم يضاف الحليب مع الاستمرار في الخفق حتي يتجانس الخليط. نضع على الدقيق البيكنج بودر والملح ويرش فوقه السمسم ورائحة الكحك. يصب خليط الحليب بالتدريج فوق خليط الدقيق ويعجن المقدار حتي نحصل علي عجينة يمكن تشكيلها ولا تلتصق باليد تقطع العجينة الي كرات متساوية وتحشي بقطعة صغيرة من العجمية او الملبن( بحجم البندقة الصغيرة) مع البندق او الجوز وتنقش بالمنقاش يسخن الفرن ويرص الكعك في الصاجات مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحدة يخبز الكحك في فرن متوسط الحرارة حتي يصير لونه ذهبي يرفع من الفرن وبحرص يرفع من الصاجات ويترك حتي يبرد. ويرش بالسكر البودرة وعيد سعيد | |
| | | امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: ملف شامل لحلويات العيد المصرية 7/9/2009, 18:05 | |
| كحك العيد بالعجمية*************** كيلو دقيق – 1/2 كيلو سمن من كوب لكوب ونصف ماء دافىء للعجن قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل زرة ملح – 2 معلقة ريحة كحك سمسم – معلقة سكر
الطريقة
ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن .. نعمل حفره في النص نضع فيها السمسم نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدا نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب او بالمقصوصة لماتبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي .. حتي ينعم ويتشبع بالسمنه -نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه نشكل الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع مكسرات مفضل أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكحك.. نخبزها ولما تبرد نرش عليها سكر بودره وعيد سعيد ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,
العجمية(1)------- كوب عسل نحل 1 ملعقه كبيره سمن 2 ملعقه كبيره سمسم الطريقة 2 ملعقه كبيره دقيق نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم تقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدء اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات ( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبرد ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها ونحتفظ بها لحين الحشو بها وعيد سعيد ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,, العجمية (2)--------- نص كيلو عسل ابيض ملعقة كبيرة سمن 2 معلقة كبيرة دقيق ربع معلقة ريحة كحك 2 معلقة كبيرة سمسم الطريقة نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم تقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدء اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات ( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبرد ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها ونحتفظ بها لحين الحشو بها | |
| | | امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: ملف شامل لحلويات العيد المصرية 7/9/2009, 18:11 | |
| بسكويت بالنشا المقادير:
3 كوب دقيق 2 بيضة 1 كوب سكر بودرة 1 كوب سمن فانيلا...باكو باكنج باودر 1 ونص كوب نشا
لبن دافى ان احتاج الامر
الطريقة:
اخفقى كما فى البتى فور السمن اولا ثم اضيفى السكر ثم البيضالمخفوق المخلوط بالفانيلا
اخلطى الدقيق بالنشا وقومى بوضعه على الخليط تدريجيا بعد اضافة الباكنج باودر
شكليه اما بالماكينة او اصابع واعملى عليها علامات بالشوكة ....
ادخليه فرن حار وسريع وبالف هنا | |
| | | امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: ملف شامل لحلويات العيد المصرية 8/9/2009, 09:32 | |
| المعمول بالجوز كيلو ونصف سميد - ثلاثة اكواب دقيق نصف كيلو سمن - كوب سكر نصف كوب من ماء الزهر نصف كوب من ماء الورد كوب ماء 2 معلقة كبيرة خميرة مذوبة في نصف كوب ماء دافىء ملعقة صغيرة محلب ناعم سكر ناعم للوش حشو الجوز نصف كيلو من الجوز كوب من السكر ربع كوب من ماء الورد : طريقة حشو الجوز ينظف الجوز ويفرم فرما ناعما يضاف السكر الى الجوز ويخلط يضاف ماء الورد الى الجوز والسكر ويخلط : الطريقة يوضع السميد في طبق كبير والسكر والمحلب ويخلط جيدا يضاف السمن الى خليط السميد ويفرك السمن والسميد بين الكفين حتى يخلط جيدا نضع ماء الورد وماء الزهر على خليط السميد ويخلط باطراف الاصابع بدون عجن يغطى الطبق ويترك جانبا مدة (6)ساعات تذوب الخميرة بالماء الدافىء وتترك مدة 20دقيقة يرش السميد بماء الخميرة وكوب الماء يفرك خليط السميد والماء بين الكفين مدة عشر دقائق ويترك مدة ساعة بعد تغطيته يفرك الخليط باليدين حتى يصبح متماسكا تقطع عجينة المعمول حسب حجم القالب توضع كل قطعة عجين في بطن الايد الشمال وتحفر باصبع الايد اليمين بحيث نعمل تجويف داخل العجينة بالتساوي تحشى بملعقة صغيرة من خليط الجوز ثم ترد اطراف العجينة فوق الحشو بخفة توضع القطعة في قالب المعمول ويضغط عليها قليلا تضرب حافة القالب على حافة الترابيزة علشان تقع المعموله من القالب نرصص وحدات المعمول في صينية وتترك مدة ساعة يحمى الفرن مدة ربع ساعة يخبز المعمول مدة عشر دقائق حتى يصبح لون المعمول ذهبيا . بعد ان يبرد المعمول نرش السكر الناعم فوقه ويترك ليبرد المعمول بالتمر كيلو ونصف سميد - ثلاثة اكواب دقيق نصف كيلو سمن - كوب سكر نصف كوب من ماء الزهر نصف كوب من ماء الورد كوب ماء 2 معلقة كبيرة خميرة مذوبة في نصف كوب ماء دافىء ملعقة صغيرة من محلب ناعم سكر ناعم للوش حشو التمر نصف كيلو من التمر بدون نوى اربع ملاعق طعام من السمن او الزبدة رشة محلب ناعم طريقة حشو التمر يوضع اربع ملاعق كبيرة من الزبدة في وعاء على نار خفيفة يضاف التمر الى الزبدة ويقلب على نار خفيفة حتى يصبح طريا متماسكا يسهل عجنه يرفع عن النار ويترك ليبرد يعجن التمر مع المحلب ويقطع الى قطع صغيرة الطريقة يوضع السميد في وعاء كبير والسكر والمحلب ويخلط جيدا يضاف السمن الى خليط السميد ويفرك السمن والسميد بين الكفين حتى يخلط جيدا نضع ماء الورد وماء الزهر على خليط السميد ويخلط باطراف الاصابع بدون عجن يغطى الوعاء ويترك جانبا مدة (6)ساعات تذوب الخميرة بالماء الدافىءوتترك مدة 20دقيقة يرش السميد بماء الخميرة وكوب الماء يفرك خليط السميد والماء بين الكفين مدة عشر دقائق ويترك مدة ساعة بعد تغطيته يفرك الخليط باليدين حتى يصبح متماسكا تقطع عجينة المعمول حسب حجم القالب توضع كل قطعة عجين في بطن الايد الشمال وتحفر باصبع الايد اليمين بحيث نعمل تجويف داخل العجينة بالتساوي تحشى بملعقة صغيرة من خليط التمر ثم نلم اطراف العجينة فوق الحشو بخفة توضع القطعة في قالب المعمول ويضغط عليها قليلا تضرب حافة القالب على حافة الترابيزة علشان تقع المعمولة من القالب نرصص وحدات المعمول في صينية وتترك مدة ساعة يحمى الفرن مدة ربع ساعة يخبز المعمول مدة عشر دقائق حتى يصبح لون المعمول ذهبيا . بعد ان يبرد المعمول يرش السكر الناعم فوقه ويترك ليبرد | |
| | | امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: ملف شامل لحلويات العيد المصرية 8/9/2009, 09:38 | |
| البيتيفور بتى فور ناعم 1 و 1/4 كيلو دقيق 3/4 كيلو زبدة 1/4 كيلو سكر بودرة 4 بيضات كاملة + صفار 4 بيضات فانيليا ربع معلقة بيكنج بودر الطريقة نضرب الزبدة كويس جدا لحد ماتنعم ثم يضاف لها السكرونستمر فى الضرب لحد ماتبيض يضاف البيض والفانيليا الى الزبدة والسكروتدعك جيدا جدا بإستعمال اليد نعجن بالدقيق المضاف له البيكنج بودر نشكل البيتي فوربالقمع على هيئة وردات مدورة او وردات بالطول او بالماكينة ويخبز في الحال -لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو و ننقص 2ملعقة دقيق منه بعد ما يطلع ويبرد نزوقة بأفكار كتير زى مثلا نلزق واحدة الشيكولاته مع واحدة بيضاء او نلزق كل اتنين ابيض مع بعض ونزوقهم بالشيكولاتة السايحة او نلزق اتنين بالشيكولاتة ونزوقهم بالشيكولاتة البيضاء أصابع البتى فور 2 كوب دقيق - كوب سكر أصبع زبده 113ج نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر بيضتان - ملعقتان شوكولاتة بودرة مربى – فستق مطحون للزينة الطريقة ينخل الدقيق والبيكنج بودر -يخفق السكر والزبده حتى يصبح مثل الكريمة -يضاف البيض للخليط السابق ويخلط -تضع المقادير الجافة وتعجن وتقسم العجينة إلى قسمين ثم تضع على قسم الشوكولاته والقسم الآخر سادة تشكل بماكينة البسكويت او بالقمع على هيئة أصابع وتخبز فى فرن هادى حتى تحمر من الأسفل بعد أن تبرد الأصابع يؤخذ أصبع سادة ويدهن بالمربى ويلصق فيه أصبع الشوكولاته ويضع على الأطراف الفستق المفروم بيتي فور المقادير ¼ 1 كوب زبدة لينة 1 كوب سكر بودرة 2 بيض ½ 2 كوب دقيق 1 ملعقة صغيرة فانيليا ¼ ملعقة صغيرة بيكينج باودر 1 ملعقة صغيرة كاكاو لتلوين العجين مكسرات للتزيين الطريقة - تُخفق الزبدة جيداً حتى يبيض لونها، ثم يُضاف السكر البودرة والبيض و الفانيليا ويُخفق الخليط جيداً. - يُخلط الدقيق والبيكنج باودر، ثم يُضاف تدريجياً إلى خليط الزبد حتى تتجانس جميع المواد وتُشكل على هيئة كرة وتُترك لترتاح قليلاً في الثلاجة (يُمكن أن يُحفظ العجين في الثلاجة لمدة أسبوع لحين استخدامها). - يُقسم العجين إلى جزئين، يُعجن جزء ببودرة الكاكاو و يُترك الآخر كما هو. - يُشكل العجين باستخدام إما كيس حلواني أو بواسطة ماكينة البتي فور الخاصة و يُشكل بأشكال مختلفة و يُزيَن بوضع حبة المكسرات في وسطه. - ترص في صاج مدهون وتخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 20- 25 دقيقة. - يُترك ليبرد و يُزين حسب الرغبة . | |
| | | امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| | | | امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| | | | امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: ملف شامل لحلويات العيد المصرية 8/9/2009, 09:59 | |
| بسكويت النشادر
1 كيلو دقيق 1/3 كيلو سكر ربع كيلو سمنه 10ييضات معلقة فانيليا 1 ملعقه كبيره نوشادر ملعقة بيكنج بودر كوب حليب الطريقه نضرب البيض جيدا لحد ما يتخن ندوب النشادر و البيكنج بودر فى الحليب ثم نضعهم على البيض المضروب نضع الدقيق على الخليط مع العجن حتى تتكون عجينة صالحة للفرد نشكل العجينة بالمفرمة بالوش الخاص بالبسكويت على شكل اصابع يدهن الوجة بالبيض وتخبز فى فرن متوسط الحرارة
بسكويت جوز الهند
2 كوب دقيق 3/4 كوب سمن 3/4 كوب جوز هند ناعم 1 بيضة + صفار بيضة 1/2 كوب سكر معلقة بيكنج بودر 2 معلقة كبيرة حليب زرة ملح – فانيليا الطريقة يضرب السمن جيدا ثم السكر كويس جدا مع بعض يضاف البيض مع الفانيليا ويستمر فى الضرب يضاف البيكنج بودر وجوز الهند الى الدقيق مع زرة الملح يضاف الدقيق الى خليط السمن والبيض والسكر المضروب مع جوز الهند والحليب تشكل العجينة افرديها بالنشابة و قطعيها دوائر ضعيهم فى الصينية و دخليهم فرن متوسط الحرارة حياخد السوى حوالى ربع ساعة
-
كوب سمنة 1 ونص كوب دقيق 1/2 كوب سكر بودرة 3 بيضات فانيليا – بيكنج بودر عين جمل مجروش الطريقة نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب ثم نضع البيض والفانيليا ونضرب كويس قوىيضاف البيكنج بودر للدقيق ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة نشكل العجينة وتوضع فى الصينية وتخبز فى فرن متوسط الحرارة
| |
| | | امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: ملف شامل لحلويات العيد المصرية 8/9/2009, 10:04 | |
| بسكوت البندق 2 ونص كوب سمنة 2 كوب سكر بودرة 6 كوب دقيق 1 زلال بيضة بيكنج بودر الطريقة نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب ثم نضرب بياض البيض جيدا ويضاف للسمن يضاف البيكنج بودر للدقيق ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة نشكل العجينة ويدهن الوش بالبيض وترش بالبندق المجروش ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة بسكويت اللوز بياض 2 بيضة 1/2 فنجان كورن فلور 1/2 فنجان سكر 3 معالق لوز مطحون 1/4 معلقة خل الطريقة اضرب بياض البيض جيدا ثم اضع السكر و يضرب جيداجدا ثم يضاف الكورن فلور ثم معلقة الخل ويضرب جيدا ثم يضاف اللوز المطحون وتشكل العجينة على هيئة اصابع يدهن الوش بصفار بيض وتدحرج على شرائح اللوز وتخبز فى فرن متوسط الحرارة لحد مايستوى ويحمر اللوز بسكوت لوز بالسميد المقادير: 3 أكواب دقيق كوب سميد ناعم رشة ملح كوب زبدة ، 8 ملاعق كبيرة سكر ناعم، بيضة ربع كوب لوز مقشر. الطريقة انخلي الدقيق والسميد والملح وضعيه في طبق غويط ثم أضيفي الزبدة والسكر واعجني جيدا ثم أضيفي البيضة وكملى العجن افردي العجينة وقطعيها إلى دوائر صغيرة ورشي عليها اللوز ثم صفيها في صينية مدهونة بالزبدة وأدخليها فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة تقريبا بسكويت البرتقال المقادير 1 و 3/4 كوب دقيق 3/4 كوب سكر بودره ملعقة كبيرة بشر برتقال 1/3 كوب سمن 2 بيضه عصير برتقال للعجن ملعقة سكر سنترفيش للوجه بياض بيضه لدهان الوجه الطريقة: 1- ينخل الدقيق ويضاف إليه البيكنج بودر 2- يخفق السمن ويضاف إليه السكر مع التقليب المستمر حتى يسير خفيفا 3- يضرب البيض ويضاف إليه الفانيليا وبشر البرتقال ويضاف إلى السمن والسكر مع التقليب المستمر 4- يضاف الدقيق ثم يقلب جيدا ويضاف قليل من عصير البرتقال إذا احتاج الأمر 5- تفرد العجينة على دقيق وتقطع بأشكال البسكويت المختلفة وتدهن بالبيض وترش بالسكر وتدخل الفرن | |
| | | امولة مديرة المنتدى
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 4323
النوع :
نقاط : 5788
الابراج :
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: ملف شامل لحلويات العيد المصرية 8/9/2009, 10:17 | |
| بسكويت القرفة
كيلو دقيق 2 ملعقه صغيره بيكنج بودر نص كيلو زبده ربع كيلو سكر 2بيضه 1 ملعقه كبيره قرفه الطريقة في طبق غويط نضع الدقيق والقرفه والبيكنج بودر والسكر ونقلبهم مع بعض ثم نضع الزبده عليهم ونفركها بأطراف الأصابع حتي تختلط جميع المكونات مع بعضها نعجن بالبيض المضروب فقط حتي تتكون عجينه يسهل فردها علي الرخامه نستعمل قطاعه للعجين بشكل مناسب .. ونضع قطع البسكويت في صينيه مدهونه بالسمن أو زيت الذره نخبزها في فرن متوسط الحراره .
بسكويت بالقرفة والمكسرات
ربع كيلو دقيق 75 ج زبدة 75 ج سكر بودرة 2 بيضة نص كوب حليب 3 معالق كبيرة عسل نحل 2 معلقة صغيرة قرفة ناعمة بشر ليمونتين 50 ج لوز او بندق مقشر 10 ج بيكنج بودر الطريقة نسيح الزبدة ونخلطها بالعسل والسكر البودرة نضربهم مع بعض ونضيف لهم البيض ننخل الدقيق مع القرفة والبيكنج بودر ثم نضيف له اللوز او البندق المفرومين ناعم وبشر الليمون نضيف الحليب بالتبادل مع خليط الدقيق الى خليط الزبدة والعسل ونعجن كويس لحد ما تتكون معانا العجينة نفرد العجينة ونخليها بسمك نص سم ونقطعها باشكال حسب الرغبة بقطاعة البسكويت او دوائر بالكوب نرصصه فى صينية مدهونة بالزبدة وندهن وش البسكوت بالبيض المضروب وندخلة فرن متوسط الحرارة لمدة خبز 10 دقايق تقريبا
بسكوت السويسرول المقادير: كوب زبدة طرية ثلاثة أرباع كوب سكر بيضة 2 كوب ونصف دقيق نصف ملعقة صغيرة فانيليا نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر ملعقة صغيرة بودرة كاكاو. الطريقة : اضربى الزبدة في الخلاط حتى يصبح لونها ابيض ثم اضيفي لها السكر والبيضة والفانيليا واضربى جيدا اثناء ذلك اخلطي الدقيق مع البيكنج باودر ثم اضيفيه الى الخلاط بالتدريج حتى تتكون عجينة متماسكة خذي العجينه وضعيها في الثلاجة لمدة 10 دقائق. اقسمي العجينة الى قسمين: قسم اتركيه جانبا والقسم الآخر اضيفي له الكاكاو واعجنيه مرة أخرى افردي العجينة الأولى على شكل مستطيل وافردي العجينة الثانية على شكل مستطيل واخيرا ضعي الثانية على الأولي ولفيها مثل السويس رول ثم قطعيها دوائر رفيعة. رصصى البسكويت في صينية مدهونة وادخليها فرن متوسط الحرارة لمدة ربع ساعة بسكويت الفانيليا المقادير: كوب زبدة 2 كوب دقيق صفار 3 بيضات معلقة صغيرة فانيليا كوب سكر بودرة الطريقة : ننخل الدقيق و نحط علية 3/4 كمية السكر نضع الزبدة على الدقيق و نخلطهم كويس مع بعض لحد ما تشعرى ان الدقيق كله بقى فية زبدة نضرب بالشوكة صفار البيض مع الفانيليا ونضعهم على خليط الدقيق و نعجنهم كويس قوى بأيدنا وبسرعة علشان حرارة ايدك ما تزوبش الزبدة غطى العجينة بكيس نايلون و حطيها فى الثلاجة 3 ساعات تطلعيها من الثلاجة و تفرديها بالنشابة و تشكليها زى ما انتى عاوزة بقطاعة البسكوت او تعملى صوابع صغيرة و تلفيها على هيئة هلال او على هيئة دوائر و تضعيه فى صينية مدهونة خفيف وتدخلية فى فرن متوسط الحرارة لحد ما تلاقى لونة بقى اصفر دهبى علشان ما ينشفش منك و تقريبا حوالى 10 دقائق لما يطلع من الفرن وهو ساخن رشى علية بالمنخل باقى السكر اللى احنا شايلينة ( الربع كوب ) | |
| | | امة الله عضوة جديدة
الحالة الاجتماعية : متزوجة
عدد المساهمات : 1
النوع :
نقاط : 1
تاريخ التسجيل : 09/09/2009
| موضوع: رد: ملف شامل لحلويات العيد المصرية 9/9/2009, 06:29 | |
| | |
| | | شمس مشرفة مطبخ أميرتى
الحالة الاجتماعية : متزوجه
عدد المساهمات : 649
النوع :
نقاط : 704
تاريخ التسجيل : 23/04/2010
| موضوع: رد: ملف شامل لحلويات العيد المصرية 23/5/2010, 01:38 | |
| | |
| | | | ملف شامل لحلويات العيد المصرية | |
|
مواضيع مماثلة | |
|
| صلاحيات هذا المنتدى: | لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
| |
| |
| المواضيع الأخيرة | » مالحكمة من خلق الجن والإنس ؟12/10/2017, 20:28 من طرف امولة» بلوزة كروشيه وحدات بالباترون -12/10/2017, 20:23 من طرف امولة» طريقه تخزين البلح الاحمر من الموسم للموسم مع اميرتى12/10/2017, 20:19 من طرف امولة» افكار للاحتفال بعيد زواجك12/10/2017, 20:16 من طرف امولة» عايزه جوزك يحبك ويموت فيكي12/10/2017, 20:12 من طرف امولة» ازاي تعملي ميزانيه12/10/2017, 20:01 من طرف امولة» التوفير الخطير .. اعملي دقيق الاسبونش في البيت و ابدعي بأحلى تورتات12/10/2017, 19:57 من طرف امولة» أكلة شعبية موفرة سريعة تسد لاخر الشهر وايام التنضيف والازمات/هتعجبكم جداااااااااا12/10/2017, 19:50 من طرف امولة» وداعا للنحافة21/5/2013, 20:36 من طرف كى كى » وداعا للنحافة اللى بتؤثر على مظهرك و انوثتك21/5/2013, 20:34 من طرف كى كى » برنامج Wireless Communication 6.10.4.0 الاول فى كسر باسورد الوايرلس27/1/2013, 17:48 من طرف balonta» نصائح عند اختيار ألوان منزلك18/1/2013, 09:14 من طرف امولة» بعض الأفكار التي ستساعدك في إختيار مغاسل حمامات صغيرة18/1/2013, 09:08 من طرف امولة» حلول منزلية.احذري البكتيريا الموجودة في ليفة الجلي.جلي الصحون18/1/2013, 09:02 من طرف امولة» طريقة عمل بوبى من الخيوط وسلك الشماعة 18/1/2013, 09:00 من طرف امولة» صناعة رجل الثلج18/1/2013, 08:47 من طرف امولة» تنضيف السجاده فى مكانها18/1/2013, 08:41 من طرف امولة» تنظيف البيت بدون تعب18/1/2013, 08:28 من طرف امولة» افكار خفيفة لأستغلال مخلفات البيئة18/1/2013, 07:52 من طرف امولة» كيفية تديل حواف الزجاجات البلاستيكية لتسبح على شكل كوب صالح للاستعمال18/1/2013, 07:48 من طرف امولة» افكار لتنظيف المطبخ18/1/2013, 07:41 من طرف امولة» نصائح للأعتناء باسطح الرخام في منزلك18/1/2013, 07:37 من طرف امولة» كأس العروسة18/1/2013, 07:33 من طرف امولة» اصنعي الوان مائية للرسم . خطوات عمل الالوان18/1/2013, 07:24 من طرف امولة» افكار غريبه لاوانى منزليه أفكار منزليه رائعه العشرات من نصائح وافكار منزلية18/1/2013, 07:20 من طرف امولة |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى | |
تدفق ال | |
|